R.I.P. Bogdan-Bujor Teodoriu – 10 noiembrie 2014

Astazi, 10 noiembrie 2014 este o zi trista pentru profesionistii concurentei din Romania.
A incetat din viata parintele Legii concurentei nr.21/1996 si membru in Plenul Consiliului Concurentei, incepand cu 2012 (nascut in 1953).
Proiectul Legii concurentei, esentiala pentru economia de piata din Romania, a fost initiat de acesta in 1993 si prin eforturile si energia lui Bogdan a devenit lege in 1996.
Bogdan-Bujor Teodoriu a fost (imi pare rau sa spun acest lucru la timpul trecut!) o personalitate complexa, extrem de cultivat, de o mare inteligenta si de o foarte mare energie (“Energie Vie”, cum ii spuneam eu). Da, Bogdan nu a fost doar o persoana, a fost o personalitate, in adevaratul inteles al cuvantului, un om care si-a lasat amprenta asupra vremurilor in care a trait, a oamenilor cu care a interactionat si actiunilor in care a fost implicat.
Mi-a fost un coleg dificil (asa sunt adevaratele personalitati!) dar drag, totusi – un om cu care m-am aflat cel mai adesea de aceeasi parte, in ceea ce priveste concluziile investigatiilor autoritatii.  Am vorbit cu el saptamana trecuta, sa incepem un sir de activitati de formare in ceea ce priveste argumentele economice in cazurile de concurenta. Disparitia sa fulgeratoare ma intristeaza profund.
Asa cum spuneam candva pe acest blog, in legatura cu Johnny Munkhammar, Bogdan-Bujor Teodoriu era inca prea tanar si prea bun pentru a muri.
Este o pierdere mare pentru Consiliul Concurentei.
Este o pierdere mare pentru noi toti – spiritul sau analitic, iscoditor si critic ne vor lipsi.

Odihneasca-se in pace!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.